Sümbolid ja funktsioonid teie Electroluxi ahjul

Lahendus

Igapäevane toiduvalmistamine

Allpool on loetletud kõige sagedamini kasutatavad toiduvalmistamisfunktsioonid ja igaühe kirjeldus. Optimaalsete tulemuste tagamiseks on antud kasulikke soovitusi selle kohta, miks ja kuidas iga küpsetusfunktsiooni kõige paremini kasutada.

Tavapärane toiduvalmistamine (ülemine ja alumine kuumus)
Igapäevaseks toiduvalmistamiseks ühel tasandil. Sobib kõigele, alates vormiroogadest ja lõpetades küpsetistega.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ainult ühte taset, et kuumus jaotuks ühtlaselt nõude kohal ja all. Täiendav tase blokeeriks kuumuse

Tõeline fännivalmistamine
Igapäevaseks toiduvalmistamiseks korraga kuni 3 tasandil. Ventilaator jaotab kuuma õhu, et küpsetada toitu ühtlaselt, ilma lõhnade vahel roogade vahele segamata.

Soovitatav kasutus:

  • Seadke temperatuur 20ºC madalamaks kui tavapärasel küpsetamisel

Niiske ventilaator (küpsetamine)
Ühel tasandil küpsetades saate kergeid ja kohevaid tulemusi. Sobib kookide, küpsiste ja magusate leibade jaoks. Säästab energiat, kasutades jääksoojust.

Soovitatav kasutus:

  • Niiskuse säilitamiseks ahjus hoidke toiduvalmistamise ajal uks suletuna

Alumine kuumus
Toidupõhi ühtlaselt pruuniks. Sobib pitsa või piruka jaoks ning kookide või quiche'ide viimistlemiseks.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju alumist taset

Grill (täisgrill)
Grilli või pruunista köögiviljad ja liha ühtlaselt. Sobib hästi ka leiva röstimiseks.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju ülemist taset

Turbo Grill
Rösti suuremaid lihatükke ja kondiga linnuliha õrna tulemuse ja krõbeda pinna saamiseks. Kuuma õhu ja ülemise kuumuse kombinatsiooni kasutamine pruunistab toiduaineid ühtlaselt igast küljest.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju keskmist või alumist taset
  • Parimate tulemuste saamiseks liha/prae puhul kasutage toiduandurit

Au gratin
Pruunista kergelt pajaroogade nagu lasanje või kartuligratiin pealt, et pind oleks krõbe ja seest kreemjas.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju keskmist taset

Auruga küpsetamine

Aur võib viia teie toiduvalmistamise järgmisele tasemele – säilitades õrnuse ja niiskuse kõiges alates linnulihast ja küpsetistest kuni vanillikreemide ja vormiroogadeni. Kui teie ahjul on aurufunktsioonid, vaadake allpool, kuidas neid kasutada.

Steamify®
Igapäevaseks auruga toiduvalmistamiseks. Ahi reguleerib auru taset automaatselt vastavalt valitud temperatuurile. Auruga küpsetamine säilitab toitaineid ja täiustab igat tüüpi roogade maitset.

Soovitatav kasutus:

  • Kui küpsetate temperatuuril alla 100 ºC, võite toidu kohe ahju panna. Eelsoojendada pole vaja

Lisateave Steamify® kasutamise kohta.

Niiskus
Kuuma õhu ja auru kombinatsiooni abil saate leiva- või küpsetistele pehme, mahlase linnuliha või liha ning krõbeda ja läikiva pinna. Olenevalt ahju mudelist võib teil toiduvalmistamiseks olla kuni neli niiskustaset.

Saadaval on 4 niiskustaset:

  • Madal: sobib igale vormiroale, linnulihale või lihale

  • Keskmine: sobib hautatud või ribiribide ning leiva või magusa pärmitaigna valmistamiseks

  • Kõrge: sobib hästi õrnadele roogadele nagu vanillikaste, küpsetised, terriinid ja kala.

  • Täielik aur: auru ja kuumuse kombinatsioon. Sobib hästi köögiviljade, linnuliha, liha ja vormiroogade jaoks

Lisateave auruga küpsetamise kohta.

Auru taastamine (taaskuumutamine)
Parima maitse ja tekstuuri saavutamiseks soojendage toitu õrnalt uuesti. Sobib hästi ülejäägiks ja ühepäevase leiva või küpsetiste värskendamiseks. Auru kasutamine soojendamiseks hoiab ära toidu pinna kuivamise.

Soovitatav kasutus:

  • Asetage rest ahju keskele

Vaadake lisateavet auru taastamise funktsiooni kasutamise kohta.

SteamBake / True Fan PLUS
Küpsetage leiba ühtlaselt, et pind oleks seest pehme ja krõbe, kasutades aeg-ajalt auru. Sobib igat tüüpi leivataigna jaoks.

Leiva küpsetamine
Küpsetage leiba ühtlaselt, et pind oleks seest pehme ja krõbe, kasutades aeg-ajalt auru. Sobib igat tüüpi leivataigna jaoks

Lisateave auruga leiva küpsetamise kohta.

Jogurt
Hankige kreemjas paks omatehtud jogurt.

Soovitatav kasutus:

  • Hapukuse lisamiseks aurutage jogurtit kauem

Sous Vide
Küpsetage vaakumsuletud kottides täpsel temperatuuril, et saada köögiviljade, kala, linnuliha või liha jaoks parim maitse ja tekstuur.

Lugege lisateavet Sous Vide'iga toidu valmistamise kohta.

Ettevalmistus

Teie ahjul võib olla mitu mugavat funktsiooni, mis säästavad teie aega ja muudavad toiduvalmistamise lauale võimalikult lihtsaks. Toidu sulatamine pole kunagi olnud kiirem ega lihtsam. Enne serveerimist soojendage taldrikud, et luua kodus restoranielamus. Hoidke toitu soojas ajal, kui mõni muu söögikord alles valmib või kui peate söömist edasi lükkama.

Sulatage
Sulatage külmutatud toit õrnalt, et saada küpsetamisel parim maitse. Ahju ventilaator jaotab õhu ühtlaselt, vähendades sulatusaega poole võrra, võrreldes toidu lauale jätmisega.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju keskmist taset
  • Parimate tulemuste saavutamiseks eemaldage toit pakendist ja asetage see ahjukindlale taldrikule

Hoidke soojas
Hoidke küpsetatud toit soojas ja söömiseks valmis. Ahi hoiab ühtlase temperatuuri, et toit üle ei küpseks.

Plaadi soojendamine
Enne serveerimist soojendage taldrikuid õrnalt.

Soovitatav kasutus:

  • Virnastatud plaatide puhul pöörake iga paari minuti järel kuumuse ühtlaseks jaotamiseks

Eripakkumised

Teie ahjul võivad olla funktsioonid, mis võimaldavad teil kodus valmistada teatud eritooteid. Ahju erifunktsioone kasutades saate vaevata valmistada pitsakvaliteediga pitsat, säilitada puu- ja köögivilju, tõestada oma tainast ja aeglaselt küpsetada.

Pitsa
Küpseta ühtlaselt krõbeda koorikuga tainas. Sobib pitsa, quiche, torti või piruka jaoks.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju alumist taset

  • Eelsoojendage küpsetusplaati, kuni ahi soojeneb

Lisateave pizza funktsiooni kasutamise kohta.

Säilitada
Hankige madalal temperatuuril konserveeritud mahlaseid puu- ja köögivilju.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju alumist taset
  • Parimate tulemuste saavutamiseks kasutage klambriga suletavaid purke. Vältige keeratavaid purke või metallpurke
  • Veenduge, et purgid ahjus kokku ei puutuks

Aeglane kokk
Toitainete säilitamiseks ja õrnade tulemuste saamiseks küpseta toitu madalal temperatuuril ja pikema küpsetusajaga. Sobib hästi köögiviljahautisele või rinnatükile.

Taigna tõestamine
Aitab tainal enne küpsetamist ühtlase kuumuse ja niiskusega kerkida. Võid kasutada väiksemat kogust pärmi, et saavutada head tulemused 1-2 tunni jooksul, olenevalt taigna koostisainetest.

Soovitatav kasutus:

  • Kasutage ahju alumist taset
  • Tainast pole vaja katta
  • Vältige pikaajalist tõestamist

Oma konkreetse ahjumudeli kohta lisateabe saamiseks vaadake kasutusjuhendit.

Oma kasutusjuhendi leiate siit.

Kas see artikkel oli abiks?

Leia oma toote kasutusjuhend

Lahenda probleeme ja otsi juhiseid või muud dokumentatsiooni oma toote kohta.

Leia kasutusjuhend

Registreeri oma tooted

Registreeri oma tooted MyElectrolux'is ja leia kõik vajalik ühest kohast.

Registreeri toode