Toidu kõrbemise ennetamine - ahi

Probleem

  • Toidu kõrbemise ennetamine - ahi

Kehtib

  • Kõik ahjud

Lahendus

See võib olla pettumusttekitav, kui teie valmistatud toit ahjus kõrbeb. Kui teil on uus ahi - uuemad ahjud on saadaval oleva tehnoloogiaga täpsemad, võib juhtuda, et teatud retseptide temperatuure tuleb korrigeerida. Seda eriti juhul, kui kasutatakse tavalise "ülemise ja alumise" programmi asemel pöördõhuga programmi.

Pöördõhuga ahju kasutamisel on kasulik järgida järgmisi juhiseid ja need on saadaval teie seadme kasutusjuhendis -

  • Teie ahi võib küpsetada või röstida teistmoodi kui varem. Teie juhendi tabelites on näidatud soovitatavad temperatuuri, küpsetusaja ja riiuliasendi sätted teatud tüüpi toidu jaoks. Kui te ei leia spetsiaalse retsepti sätteid, otsige sarnast.
  • Ukse siseküljelt leiate-
    • riiulipositsioonide numbrid
    • teave nõude kuumutamisfunktsioonide, soovitavate riiuliasendite ja temperatuuride kohta .
  • Esimest korda kasutage madalamat temperatuuri-
    • Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel riiulil, saate küpsetusaega pikendada 10 - 15 minuti võrra
    • Erineval kõrgusel olevad koogid ja saiakesed ei pruunistu alati võrdselt. Ebavõrdse pruunistumise korral pole temperatuuri seadistust vaja muuta. Küpsetamise ajal erinevused ühtlustuvad
    • Ahjus olevad ahjupannid võivad küpsemise ajal kuju muuta. Kui pannid jahtuvad, taastub nende esialgne kuju.
  • Kööginõud
    • Tumed kööginõud neelavad rohkem soojust kui valged / heledad kööginõud ja see võib mõjutada küpsetusaega - tumedate kööginõude kasutamisel vähendage küpsetamise aega või kasutage kergeid kööginõusid.

Näpunäiteid küpsetamise kohta

  • Kasutage kuumuskindlaid ahjunõusid
  • Tailiha küpsetage kaane all
  • Küpseta suured lihatükid otse küpsetuspannil või panni kohale asetatud traatrestil
  • Kallake pannile veidi vett, et vältida tilkuva rasva põlemist
  • Pöörake lihatükke pärast 1/2 - 2/3 küpsetusaja möödumist
  • Küpseta liha ja kala suurte tükkidena (1 kg või rohkem)
  • Küpsetamise ajal kastke lihatükke lihaleemega mitu korda
  • Kasutage küpsetamiseks esimest riiuliasendit.

Küpsetamise kestus

  • Kui küpsetamine on pikem kui 30 minutit, vähendage ahju temperatuuri 3–10 minutiks enne küpsetamise lõppu. Ahju sees olev jääkkuumus jätkab küpsetamist. Kasutage järelejäänud soojust teiste roogade soojendamiseks.

Kas see artikkel oli abiks?